Anayasa ve yasalara aykırı hiçbir uygulama bizler tarafından da kabul edilemez. Ancak Çalışma ve Muhaceret Affı, hem inşaat, turizm ve tarım gibi birçok sektörün işleyişi hem de sistemin yanlışlığından dolayı cezaya düşmüş işgücü açısından bir ihtiyaç olmakla beraber, tarafımızca da talep edilmiştir.
Diğer yandan, cezaları ödenen ancak af uygulamasının askıya alındığını ülkeye giriş yaptıktan sonra öğrenen birçok işçi de zora düşmüştür. Ülkeye giriş yapan işçilerin, aileleri ile birlikte, havaalanındaki gözetim odasında bir gün bekletildikten sonra ülkelerine geri gönderilmeleri bir insanlık dramı yaşatmıştır.
Bu nedenlerle siyaset kurumunu, bu sorunu siyasi ranta çevirmeden, yasalar çerçevesinde ivedi olarak çözmeye davet ediyoruz.”
Cafer GÜRCAFER
Başkan
K.T. İnşaat Müteahhitleri Birliği